Wespennest verwijderen in Noord Brabant

Heeft u een wespennest ontdekt?

Zocht u op wespennest verwijderen, omdat u ergens een wespennest heeft ontdekt op zolder of in uw schuur. Wilt u dit wespennest verwijderen? Neem contact met ons op.

Prijs wespennest verwijderen

U heeft natuurlijk al genoeg rekeningen, dus geen wonder wanneer u denkt; wat moet een wespennest verwijderen kosten? De prijs van wespennest verwijderen hangt af van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. U krijgt bij ons garantie op de werkzaamheden.

Doorgaans kost een wespennest verwijderen €63,- incl. btw. Bij deze prijs gaan we echter wel uit van de volgende factoren:

  • De wespenbestrijding vindt plaats in een van de regio's: Tilburg, Breda, Den Bosch of Eindhoven (of omliggende plaatsen).
  • Het wespennest dat moet worden verwijderd bevind zich op een toegankelijke plek. Deze plek is te bereiken met normale hulpmiddelen. (tot 9 meter hoogte en toegankelijk met ladder of anders arbo technisch verantwoord).

Op de vraag: wat moet wespen bestrijden kosten? kunnen wij u het volgende antwoord geven: 90% van de tijd kan het voor €63,- uitgevoerd worden. Contact vooraf is zeer wenselijk om te kunnen inventariseren of dit bij u ook het geval is. Bel het nummer van uw regio of neem contact op via ons contactformulier.

Wespen zijn nuttig, is wespenbestrijding wel echt nodig?

Wespen zijn nuttige dieren. Wespen eten bijvoorbeeld vliegen en andere insecten en zorgen hiermee dus voor de nodige balans in de natuur.

Toch kunnen wespen ook een bron van ergernis zijn wanneer je in de tuin geniet van een drankje of maaltijd. Zeker als het er veel zijn kunnen wespen erg vervelend zijn. Bij mensen met een allergie kunnen wespen zelfs gevaarlijk zijn. Een wespennest verdelgen is dan echt noodzakelijk.

insect-macro-photography-nature-158325

Bestrijden van bijen en hommels

Het is tegenwoordig niet goed gesteld met de bijenstand. Bijensterfte is wereldwijd een groot probleem. Wanneer de bijen weggevangen kunnen worden verwijzen we in geval van een bijenprobleem door naar een imker. Een imker heeft diverse mogelijkheden om een bijenkolonie te vangen en elders te plaatsen. Bijen in spouwmuur is een groot probleem waar een imker vaak ook geen raad mee weet. Het probleem is namelijk dat de koningin uiteindelijk ook gevangen moet worden. Dat is met bijen in een spouwmuur erg lastig. Toch moet er altijd eerst worden gekeken naar een duurzame oplossing van een dergelijk probleem. Het bestrijden van bijen wordt als laatste redmiddel gezien.

Om te voorkomen dat bijen of wespen zich in een spouwmuur nestelen is het mogelijk om RVS roosters in de spouw-gaten te plaatsen. OBenP betekend niets voor niets Ongedierte Bestrijding én Preventie!

Bijen en hommels zijn extreem nuttige dieren. Ze bestuiven planten en bloemen en zijn daardoor onmisbaar voor ons voedsel. Bovendien zijn bijen en hommels niet agressief en zullen daarom zelden tot nooit steken. Het komt echter wel voor dat bijen of hommels schade toebrengen aan houtwerk om zich te kunnen nestelen. Een beginnend bijennest of hommelnest kunt u herkennen aan een gat in een muur of kozijn. Bovendien is er een aanvliegroute van deze ijverige diertjes. Ziet u bijen in gaten muur verdwijnen? Of wilt u een hommelnest laten verwijderen omdat ze schade aan hebben gebracht aan uw houtwerk? Neem contact met ons op zodat we het probleem in kaart kunnen brengen en u kunnen adviseren.

Maak gebruik van een gecertificeerd ongediertebestrijder

Wespen bestrijden is een vak apart en kan zelfs gevaarlijk zijn wanneer het om een zeer groot wespennest gaat. Zelf wespennest verwijderen met een wespen verdelgingsmiddel is daarom niet altijd aan te raden. Een klein wespennest zelf verwijderen kan grote gevolgen hebben. Wespen kunnen namelijk behoorlijk agressief worden. Bij het verwijderen van het wespennest zullen ze het wespennest vast en zeker verdedigen. De steek van een of twee wespen is in veel gevallen geen probleem. Een klein wespennest verwijderen hoeft dus niet direct gevaar op te leveren. In de meeste gevallen weet je niet of het om een groot of klein wespennest gaat. Wat als er meerdere wespen aanvallen? Wij dragen beschermende kleding tijdens de wespenbestrijding, en zijn dus goed voorbereid op een eventuele aanval.

Een middel als HG wespenpoeder of een ander soortgelijk wespennest bestrijdingsmiddel zoals wespen schuimspray zal niet een heel wespennest bestrijden. Misschien kunt u nog een beginnend wespennest zelf verwijderen met een dergelijk wespennest bestrijdingsmiddel, maar een gevorderd wespennest kunt u niet met een simpele spuitbus verdelgen. Wespen zijn taaie beestjes, dus hiervoor zijn vaak zwaardere middelen nodig.

Ongediertebestrijding in Noord Brabant: wespennest verwijderenBij grotere wespennesten wordt gif gebruikt dat alleen door ongediertebestrijder gebruikt mag worden. Wij zijn EVM gecertificeerd en hebben daarmee de bevoegdheid om met deze middelen om te mogen gaan. Wespenbestrijding moet grondig gebeuren. Zelfs met de zware middelen die wij gebruiken is het soms nodig om nog een keer terug te komen om het wespennest compleet te bestrijden. Dit valt uiteraard onder de garantie (en gebeurt slechts enkele keren per jaar). Zelf wespennest bestrijden is daarom zeer lastig. Het bestrijden van de wespen zal ook langer duren. Waarschijnlijk kost het u meer aan wespennest bestrijdingsmiddel dan wanneer je een ongediertebestrijder inschakelt zoals OBenP. Wacht daarom niet te lang met wespennest bestrijden. Bel het nummer van uw regio.

OngedierteBestrijding en Preventie

Wespennest op een moeilijke plaats

Vaak zitten wespennesten op moeilijk bereikbare plaatsen. Over het algemeen zoeken wespen een hoge of beschutte plek op om ongestoord hun kolonie uit te kunnen breiden. Dat kan in een boom zijn dat op uw erf staat, of in de nok van uw woning of schuur. Op deze plaatsen zult u niet dagelijks komen. Hierdoor kunnen ze lang ongestoord hun gang gaan voor het nest wordt opgemerkt. Soms is het zelfs voor een professionele ongediertebestrijder lastig om de wespen te bestrijden, omdat het plekje moeilijk toegankelijk is. Veiligheid staat voorop, maar ook voor moeilijk bereikbare plaatsen vinden we eigenlijk altijd wel een oplossing om het wespennest op een veilige manier te verwijderen.

direct wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen spouwmuur

Wespen hebben nog wel eens de neiging om zich te vestigen in een spouwmuur. De spouw gaten in de muur worden gezien als ideale ingang voor het bouwen van een wespennest. Wespennest verwijderen in een spouwmuur is niet altijd even eenvoudig. Je kunt er niet makkelijk bij tenzij je een deel van de muur weghaalt. Dit is vrijwel nooit een optie. Bij het wespen bestrijden spouwmuur wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van gifgas dat in de spouwmuur wordt gespoten.

Op deze manier kunnen wij het wespennest vernietigen zonder dat de muur hoeft te worden afgebroken. Dit wespen verdelgingsmiddel is zoals gezegd zeer krachtig, en mag alleen worden gebruikt door specialisten zoals OBenP. De reden dat we een dergelijk zwaar middel inzetten is om ervoor te zorgen dat het wespennest in 1 keer goed wordt verdelgt. Bij gebruik van lichtere middelen is de kans dat we moeten terugkomen om het nest grondig te bestrijden aanzienlijk groter.

wespenbestrijding Tilburg - wespenbestrijding Breda
wespen in spouwmuur

Een wespennest verdelgen in een spouwmuur is niet geheel zonder risico. De wespen zullen zich aangevallen voelen, en zullen het nest met alle macht beschermen. Bijkomend nadeel is dat het nest vrij lang ongestoord opgebouwd kon worden. Hierdoor kan de populatie groter zijn dan bij een gemiddeld wespennest. Dit gegeven, en het feit dat de toegankelijkheid in een spouw minimaal is, maakt wespen in spouwmuur bestrijden een lastige klus. Nadat de wespen zijn bestreden zal het wespennest zelf nog steeds aanwezig zijn in de spouwmuur.

Een wespennest in de spouw is lastig tot niet te bestrijden met particulier gif. Dit in verband met het feit dat het nest vrijwel onbereikbaar is.

Wespennest in de grond

Als u vaak wespen uit een gaatje in de grond ziet komen, dan is de kans groot dat er een wespennest in de grond zit. Ga deze niet zelf proberen uit te graven. De kans dat u wordt aangevallen door de wespen is dan groot. De wespen die zich in de grond vestigen zijn wat kleiner dan normaal, maar vele malen agressiever. Ook kokend water of spiritus gieten en in brand steken werkt niet. Het nest zit hiervoor te diep onder de grond. Ook het dichtmaken van de gaatjes zal niet werken, omdat wespen een andere opening maken om het nest te kunnen verlaten. Een wespennest in de grond komt regelmatig voor in een mollengat of muizengang. Doordat deze gangen tamelijk diep zijn is het zelf bestrijden van een wespennest in de grond erg moeilijk. Bel ons als u een wespennest in de grond aantreft, zodat we een afspraak kunnen maken. Wij zullen bekijken hoe we voor u het wespennest in de grond verwijderen.

wespennest in de grond
wesp-op-glas

Hoe snel groeit een wespennest?

De mate waarin wespennesten zich ontwikkelen is vrijwel geheel afhankelijk van het weer. De temperatuur speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer het lang warm is kunnen wespen kolonies zich ongestoord uitbreiden. De condities om te groeien zijn ideaal en er is bovendien veel voedsel aanwezig voor de wespen, zoals vliegen en andere insecten. Bij koude en natte zomers zal de overlast over het algemeen meevallen, en wespenbestrijding niet nodig is. Vaak merk je dat wanneer het in Juni en Juli flink heeft geregend, de wespen-overlast beperkt blijft. Is het een warme droge zomer geweest, dan zijn de wespen in groten getale aanwezig.

Gaat een wespennest vanzelf weg in de winter?

Ja en nee. De wespen overleven de winter niet, mede omdat er geen voedsel is. De enige die de winter overleeft, afhankelijk van waar het nest zit, zijn jonge bevruchte koninginnen. In het voorjaar komen de jonge koninginnen uit hun winterslaap en zullen ze een nieuw nest gaan bouwen. Dit nieuwe nest wordt meestal gebouwd in de directe omgeving van het oude wespennest. Dit nest zou bij een vroege lente en warme zomerse omstandigheden snel kunnen uitgroeien tot een enorm wespennest.

wesp-macro
wespennest

Hoe herken je een wespennest

Wanneer je een nest ziet zoals op deze afbeelding, dan weet je genoeg. Vaak is het niet zo duidelijk te zien als op dit plaatje. Wespen hebben de neiging om hun nest goed te verbergen op plaatsen waar je ze niet direct zult zien. Een wespennest herkennen is niet al te moeilijk. Een wespennest herkent u vaak als eerste omdat u merkt dat er veel wespen in de buurt zitten. Daarnaast ziet u een duidelijke aanvliegroute naar het nest. Ook kunt u een wespennest herkennen aan een zoemend of gonzend geluid. Dit geluid komt bijvoorbeeld uit een muur of uit uw dakbeschot. Als dit het geval is, neem contact op. Wij komen bij u langs en zullen het wespennest vernietigen.

Wespen bestrijden in Noord Brabant

Noord Brabant kenmerkt zich door mooie landelijke gebieden. Zeker in de kleinere plaatsen rond en tussen de grote steden is veel natuur. Daarbij heeft men in kleinere gemeenten vaak meer leefruimte. Denk hierbij aan boerderijen met stallen of grote tuinen met grote (soms nog oude) schuren. Deze plekken zijn de ideale leefomgeving voor wespen. Hierdoor is wespennest bestrijden relatief vaker nodig dan op plaatsen waar bijvoorbeeld flats staan, zoals in de grote steden. Natuurlijk is het wespen verdelgen in een stad of grotere plaats ook regelmatig nodig.

OBenP is gevestigd in Noord Brabant. Hierdoor is het voor ons mogelijk om snel ter plaatse te zijn voor wespenbestrijding in de 4 grote steden. Hieronder vallen: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch. Woont u in het gebied rond of tussen deze steden en wilt u dat wij uw wespennest weghalen? Bel dan met het telefoonnummer van uw regio zoals hieronder aangegeven.

Wespen bestrijding Noord Brabant

Wespennest verwijderen Tilburg

Voor wespenbestrijding Tilburg en de omliggende gemeentes zoals: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk. Belt u het nummer van: Tilburg & Breda: 013 577 37 00

Wespennest verwijderen Breda

Voor wespenbestrijding Breda en de omliggende gemeentes zoals: Aalburg, Bergen op Zoom, Breda , Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert belt u het nummer van: Tilburg & Breda: 013 577 37 00

Wespennest verwijderen Den Bosch

Voor wespenbestrijding Den Bosch en de omliggende gemeentes zoals: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught belt u met Den Bosch: 06 236 873 49

Wespennest verwijderen Eindhoven

Voor wespenbestrijding Eindhoven en de omliggende gemeentes zoals: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen , Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre belt u met: Eindhoven: 06 420 000 73

OBenP kan u ook van dienst zijn met:

Houtworm bestrijden | Boktor bestrijden