houtwormbestrijding

Houtworm bestrijden is één van de specialismen van OB&P. Onze naam zegt het al: Ongedierte Bestrijding & Preventie. Wanneer u op zoek bent naar een specialist in houtwormbestrijding, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

U krijgt van ons de garantie dat de houtworm niet meer terugkomt na het houtworm behandelen. Alleen een gespecialiseerde ongediertebestrijder kan een dergelijke garantie afgeven. Zo verdient OB&P zich direct voor u terug: houtworm bestrijden én de garantie dat de houtworm niet meer terugkomt.

Contact
Bel Direct
Tilburg & Breda: 013 577 37 00

Eindhoven: 06 420 000 73

Den Bosch: 06 236 873 49
Methodiek houtworm behandelen
Service is bij ons erg belangrijk wanneer wij overgaan tot houtwormbestrijding. Als u denkt dat u last heeft van houtworm, dan komen wij bij u langs voor houtworminspectie. Wanneer het u uitkomt, ongeacht tijdstip of dag. Na afloop van de grondige inspectie kunnen wij u eerlijk voorlichten over welke stappen u het best kunt ondernemen.

Wij kunnen voor u een offerte opstellen voor het houtworm bestrijden, waarin u ziet dat wij werken tegen een eerlijke prijs. Zo bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Desgewenst, kunnen wij direct beginnen met de werkzaamheden inzake houtworm bestrijden.

Foto door: Paul Engel
Bestrijding houtworm? Wij werken zeer effectief!
Wij zijn actief in de gehele regio Noord Brabant en bieden service per regio. Op deze manier kunnen wij u een snelle en doeltreffende dienstverlening aanbieden. Om direct een afspraak te maken voor houtwormbestrijding, of de bestrijding van andere soorten ongedierte, kunt u direct bellen met het nummer voor uw regio. Wij horen graag van u, zodat wij uw probleem snel en structureel kunnen verhelpen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan door middel van ons online formulier.

Houtworm bestrijden -schade door houtworm
Houtworm verwijderen met garantie!
Zoals gezegd krijgt u bij ons de garantie dat de houtworm na het bestrijden niet zal terugkeren. Alleen een professioneel ongediertebestrijder kan een dergelijke toezegging doen. Wij zorgen dat de houtworm niet zal terugkeren in uw woning en dat het aantasten van uw houtwerk door dit diertje stopt!

Houtworm behandelen: wacht er niet mee
Wanneer u denkt dat de behandeling van houtworm kan worden uitgesteld heeft u het mis. Het houtworm behandelen dient zo snel mogelijk te geschieden om zo verdere aantasting te beperken en dus meer schade te voorkomen. De houtworm zal niet uit zichzelf vertrekken, en zal uw houtwerk blijven aantasten tenzij u actie onderneemt.

Houtworm behandelen hoeft niet lang te duren, dus neem direct contact op!

Kan ik niet gewoon zelf houtworm behandelen?
Bij houtworm zelf bestrijden is de slagingskans tamelijk klein. Houtworm verwijderen houdt meer in dan een flacon HG gebruiken en hopen dat de diertjes wegblijven. Bij het houtworm behandelen worden doorgaans middelen gebruikt die particulieren niet mogen gebruiken. Dergelijke bestrijdingsmiddelen mogen uitsluitend worden gebruikt door gecertificeerde ongedierte bestrijders. Verkeerd gebruik van dergelijke middelen kunnen ernstige schade aan de gezondheid veroorzaken. Schakel daarom een gecertificeerd ongediertebestrijder in zoals OBenP OngedierteBestrijding & Preventie. Bel via de telefoonnummers op deze pagina, of vul het formulier in.

Wat gaat houtworm bestrijden kosten
Wat moet houtworm bestrijden kosten, vraagt u zich af? De kosten voor het houtworm bestrijden zijn afhankelijk van de ruimtes die besmet zijn. Wanneer de houtworm meerdere ruimtes heeft bezoekt, is het wijs om al deze ruimtes te behandelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan door middel van ons online formulier. Of bel met een van bovenstaande telefoonnummers in uw regio!

Houtworm of boktor hoe zit het?
Twijfel u of u last hebt van een houtworm of een boktor? Neem dan contact op. Een van onze medewerkers helpt u met het bepalen van welk dier u last hebt, en zorgen voor een passende oplossing!

Deze twee termen worden weleens door elkaar gebruikt, en dat is niet zo vreemd. Een houtworm is niet één specifiek diertje. Houtworm is een verzamelnaam voor in hout levende beestjes.

Wat heeft een boktor dan te maken met houtworm? Er zijn diverse soorten torren en kevers in Nederland. Een van de bekendste is de boktor en deze hoort tot de ‘drooghoutboorders’. Wat een verzamelnaam is voor alle kevers die droog hout aanvreten.

Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de gewone houtwormkever, bonte knaagkever, spinthoutkever en de grote houtwormkever.

De boktor zelf richt geen schade aan, maar legt haar eitjes in het hout. Wanneer deze eitjes uitkomen vreten de larven door het hout. Ze kunnen jaren actief zijn en dus enorme schade aanrichten.

Onbehandeld hout
De boktorren leggen hun eitjes in onbehandeld hout. Vandaar dat je ze vaak in oude huizen tegenkomt, aangezien hier vaak nog werd gewerkt met onbehandeld hout. Maar ook in nieuwbouw komen ze geregeld voor wanneer het hout onbehandeld is, en dus bruikbaar is voor de boktor.

Pas wanneer de boktor is volgroeid vliegt hij uit, maar die schade die hij achterlaat is vaak niet mals.

Hoe kun je houtworm herkennen?
Er is een knagend geluid hoorbaar. Dit geluid wordt veroorzaakt door de vretende larve
Er ligt boormeel op de grond. Dit betekend dat er actieve larven in het hout aanwezig zijn.
Wanneer je een van deze 2 dingen herkent is het tijd voor actie! Bel het nummer van uw regio:

Tilburg & Breda: 013 577 37 00
Eindhoven: 06 420 000 73

Den Bosch: 06 236 873 49